Skip to content

Asiakaskokemus Korri Susanna ja Petri

Tehokasta tilasuunnittelua kodikkuudesta tinkimättä


Petri ja Susanna Korrin omakotitalo valmistui syksyllä 2019. Talossa vallitsee lämmin tunnelma, joka syntyy mietityillä materiaalivalinnoilla ja symmetrisillä linjoilla. Täällä näkee, miten kiinteillä kalusteilla on valtava merkitys tilankäytössä. Suunnittelijan osaamisessa yhdistyy tekniikan ja estetiikan tuntemus modernilla tavalla. Arkkikalusteen kanssa työskentely avasi Korrien silmät muotoilun mahdollisuuksille.
Rakennusprojektissa oppii valitsemaan tekijät huolella
Talo on Susannan ja Petrin ensimmäinen rakennusprojekti. He palkkasivat itse suunnittelijat ja tekijät, ja olivat vahvasti itse mukana kaikissa suunnitteluvaiheissa. Tekijät on valittu ensisijaisesti suositusten perusteella.

“Eräässä pienemmässä työvaiheessa meillä oli sovittu tekijä, joka oli muita vastaavia edullisempi. Hän ei koskaan ilmestynyt paikalle. Se vahvisti käsitystäni siitä, ettei kannata mennä hinta edellä”, kertoo Petri.

Luottamus oman kodin tekijöihin on tärkeää, sillä työmaalla kulkee itsenäisesti useita eri ammattilaisia. Korrit eivät voineet olla paikalla valvomassa tekemistä, eikä heillä olisi maallikkoina ollut siihen osaamistakaan. Myös Arkkikalusteen asentajat ovat kulkeneet talossa omilla avaimillaan ja omien aikataulujensa mukaan ennen asukkaiden sisäänmuuttoa. Suositusten ja suunnittelijan tiiviin yhteydenpidon vuoksi Korrit uskalsivat luottaa siihen, että Arkkikalusteen kanssa asiat menevät kuten on sovittu.

Toimivaa arkea tilavassa keittiössä
Kodin yleisilmettä hallitsee Arkkikalusteelta tilattu keittiö, jonka toiminnallisuudet on jaettu järkevästi. Keittiössä mahtuu mainiosti yksi kokkaamaan samalla kun toinen tyhjentää tiskikonetta. Allas, pesukone, liesi ja jääkaappi on sijoitettu niin, että arki hoituu tehokkaasti ilman turhaa pyörimistä. Kodinkoneet on valittu erikseen ja niiden mallinumerot ilmoitettiin kalustesuunnittelijalle, joka sijoitti ne juuri oikean kokoisiin lokeroihin.

Edellisessä kodissa keittiön allas oli ulkoneva ja lieden reunatkin olivat eri korkeudella työtason kanssa. Nyt liesi on sijoitettu saarekkeeseen, jossa se on millilleen ja saumattomasti samalla korkeudella tason kanssa. Se helpottaa puhtaanapitoa. Korkeasta katosta ei haluttu roikkumaan mitään ja perinteisen liesituulettimen sijaan liesituuletin on saarekkeen sisällä. Käytännöllinen ratkaisu oli Korreille asuntomessuilta tuttu, mutta se tuntui hieman erikoiselta eikä siksi ehkä tullut ensimmäisenä mieleen omassa projektissa. Kun ajatus tuli Arkkikalusteen suunnittelijalta, siihen oli helpompi uskoa. Saarekkeen sisäänrakennettu liesituuletin (imuri) on toiminut mainiosti ja ratkaisuun ollaan tyytyväisiä.

Laadukkaasta designista ei ole paluuta
Ammattilaisen työskentelyä seuranneena ja lopputulokseen tyytyväisinä Korrit ovat huomanneet kiinnittävänsä uudella tavalla huomiota muotoiluun. Mittatilauspalvelun käyttäminen avasi silmät sille, mikä merkitys on viimeistelyllä ja yksityiskohdilla. Valmispaketit eivät koskaan voi vastata uniikin talon mittasuhteita samalla tavalla kuin suunnittelija voi ne työssään huomioida. Se näkyy hyvin mm. kodinhoitotilan liukuovessa: sulavaliikkeisessä ovessa ei näy minkäänlaisia mekanismeja ja se on täydellinen ratkaisu kulkuväylään, joka olisi jäänyt ahtaaksi tavallisella saranaovella.

Keittiön saarekkeen laatikot, kaapit, liesitaso ja pistorasiat ovat kaikki täydellisesti linjassa riippumatta siitä, mistä kulmasta niitä katsoo. Missään ei näy ulkonevia reunoja, kahvoja tai ylimitoitettuja päätylevyjä. Se vastaa hyvin Susannan toivetta symmetrisestä keittiökalustuksesta. Arkkikalusteen suunnittelijan visio vaikutti myös keittiön ja olohuoneen ikkunoiden muotoon ja sijoitteluun, mikä varmistaa, että koko tilan vaikutelma on yhtenäinen. Avohylly on täysin tähän kohteeseen räätälöity: eri syvyiset hyllyt tuovat tilaan persoonallisuutta ja hyllyn takalevy suunniteltiin kätkemään leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen johdot. Pistorasiat ovat hyllyn takana piilossa.

Materiaaleja ja palvelua, jota ei muualta olisi saanut
Asukkaiden toiveena oli lämpimän, luonnonläheisen koivuvanerin käyttö kiinteissä kalusteissa. Sitä ei ollut tarjolla muilla toimittajilla, mikä osaltaan vaikutti siihen, että Korrit päätyivät Arkkikalusteen palveluihin. Suunnittelijan kautta on saatavilla erikoisempiakin materiaaleja, joiden laatu on jo varmistettu.

Perinteisesti suunnitelmia esitellään tietokoneen näytöltä tai paperilta. Arkkikalusteen verstaalla hyödynnetään näiden lisäksi virtuaalitodellisuutta: Korrit pääsivät VR-lasien avulla tutustumaan tulevaan keittiöönsä ja kotiinsa täysin uudella tavalla. Suunnitteluohjelma huomioi heidän kotinsa mitat, vinon sisäkaton kulman ja jopa heidän kodinkoneidensa merkit. Arkkikalusteen tekemä avohylly on mitoitettu Korrien Moccamasterille.

“Arkkikalusteen suunnitelma huomioi tarpeemme hyvin tarkasti ja suunnittelijan tekemä tarjous oli meille kokonaisuutena paras vaihtoehto. Suosittelen Arkkikalustetta kaikille, jotka etsivät tyylikästä ja yksilöllistä kalusteratkaisua”, toteaa Susanna.

Projektissa käytettiin muun muassa seuraavia arkkikatalogin ratkaisuja:

Projektissa käytetyt verkkokauppatuotteemme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *