Skip to content

Asiakaskokemus Räihä Marita ja Pasi

Marita ja Pasi Räihä löysivät Arkkikalusteen ensimmäisen kerran 6 vuotta sitten rakentajamessuilta. He remontoivat silloin sen aikaista kotiaan. Se oli tiukan budjetin kohde, joten siellä hyödynnettiin vanhat rungot, joihin laitettiin uusia ovia, sekä pöytätasoa. ”Kaikki toimi tosi hyvin, ja muutaman vuoden asumisen jälkeenkin myydessämme taloa, se näytti hyvin nykyaikaiselta”, Pasi kertoo.

Heidän seuraava kohteensa oli omakotitalon täyssisustusremontti, jonne tehtiin Arkkikalusteella kaikki kalusteet. Siellä oli hyvät ratkaisut kokonaisuudessaan, mutta erityisesti saarekkeen ja ruokapöydän yhdistelmä miellytti. ”Se oli täydellinen siihen tilaan, kun täytyi tiukkoihin mittoihin saada tietyt toiminnallisuudet. Se oli sellainen timantti”, sanoo Pasi. Tavalliselle ruokapöydälle ei olisi jäänyt tilaan kunnollista paikkaa.

Heillä oli viimeisimmän projektin alkaessa niin hyvät kokemukset Arkkikalusteesta, että heistä tuntui ettei muita vaihtoehtoja ole, eivätkä lähteneet kysymään tarjousta toisaalta.
”Ajatus tästä vahvistui, kun myyjä tuli ja piirsi suunnitelman. Meillä oli ollut omat ajatukset päässämme, mutta huomasimme, että Arkkikalusteen suunnitelma oli niitä parempi ja mietimme mistä muualta tällaista voisi lähteä edes hakemaan. Tuli fiilis, että suunnitelma oli tähän kohteeseen niin täydellinen, että sillä vietiin vähän jo matto alta muilta toimijoilta”.
”Siinä vaiheessa tiesimme, että jos Arkkikaluste taipuu hinnassa meille sopivaan summaan, muut eivät ole vaihtoehto”, jatkaa Pasi.
Muille ostajille Räihät haluaisivat viestiä, että kannattaa antaa mahdollisuus Arkkikalusteelle ennen kuin tekee päätöksen. Suunnittelu oli heidän mielestään niin vaikuttavaa ja vakuuttavaa. ”Budjettia miettiessä tuli ajatus, että jostain muualta voimme säästää, mutta näistä tietyistä Arkkikalusteen mahdollistamista asioista haluaisimme pitää kiinni. Joku toinen tarjous saattaa olla hinnallisesti ok, mutta mietityttää palveleeko se muuten meidän arkea ja toimivuutta parhaalla tavalla”, pohdiskelee Pasi.

”Meillä käyneet ihmiset ovat sanoneet, että täällä näyttää ihan uudelta, vaikka tämä onkin vanha talo. Kalustus on tosi toimiva. Olen tykännyt tosi paljon kaikista ratkaisuista”, sanoo Marita.
Räihät ovat pitäneet erityisesti mm. taiteovellisesta aamiaiskaapista ja Boran huulletusta liedestä.
”Saumaton komposiittitaso on vaikuttavan näköinen, se tuo luksusta. Ratkaisu, johon ei törmää kovinkaan usein”, kehuu Pasi.

Kokonaisuudessaan kaikki kodin kalusteet ovat heidän mielestään hyviä, toimivia ratkaisuja.
Kodinhoitohuoneen kuivauslaatikko on heidän mielestään oikea helmi. Pyykit saa sinne kuivumaan pois jaloista. Laatikon alla olevaa tilaa he käyttävät myös säilytystilana.
”Wc on älyttömän tyylikäs, ja allastaso on todella helppo pitää puhtaana. Allastason pieni syvyys huomioden, allas toimii käsienpesuun tosi hyvin. Koko on oikein riittävä, vaikka mitat oli tiukat. Tuohon tilaan ja syvyyteen emme osaisi kuvitella mitään parempaa ratkaisua. Laatikon sähkötakasarja on huippu”, Räihät kiittelevät.
Yläkerran huoneeseen tehtiin kaapistot ja yhteneväinen taso, jotka he kokevat todella toimiviksi. Kaappimäärää vähennettiin, mutta heistä tuntuu, että tavarat mahtuvat paremmin kuin aiempaan kalustukseen. Samalla huoneisiin jää tilaa muullekin sisustukselle.
”Oman makuuhuoneemme kaapiston suunnittelukuvat nähtyäni ajattelin niiden olevan toimivat, mutta aika tavallisen näköiset kahdella korkeammalla ovella. Niiden valmistuttua yllätyin, että miten hienolta kokonaisuus näytti. Valmiina se oli näyttävämpi, vaikka en kuvistakaan ajatellut sen olevan huono”, Pasi tuumii.
”Kaapit ovat normaalia syvemmät ja korkeammat. Kokonaisuus on kuitenkin kevyen näköinen yhtenäisillä ovilla”, kertoo Marita

”Arkkikalusteen kanssa tehdyn yhteistyön kiteyttäisin niin, että olemme saaneet aina huippua palvelua”, Pasi sanoo.
Muihin toimijoihin verrattuna heille on jäänyt erityisesti mieleen se, miten Arkkikalusteen myyjä pystyy tuottamaan jo siinä tilanteessa visuaalisen suunnitelman asiakkaalle. Ostajan näkökulmasta suunnitelma on näin paljon helpompi hahmottaa. Luonnokset on viety pitkälle.
Räihät kertovat Arkkikalusteen olevan todella vaikuttava ja vahva toimija, ja siinä on iso ero muihin toimijoihin. Antaisin teille herkästi mahdollisuuden näyttää suunnittelutaitonne.
”Arkkikaluste on idearikas, monipuolinen ja yksilöllinen, sellainen karkki”, luettelee Marita.
Arkkikalusteelta löytyy kaikkeen ratkaisu, hankaliinkin kohtiin tulee hyviä ja toimivia ideoita. Ei tarvitse tyytyä mihin tahansa ratkaisuihin vaan tehdään kaikesta toimivia. Mm. tila piipun edessä hyödynnettiin kalusteovella, ja sinne saa esim. mopin varren. Ulkonäkö on siinäkin kohtaa siisti. Arkkikalusteeseen pystyy luottamaan eikä tarvitse empiä. Räihät nostavat esille myös rohkeuden tehdä ja kokeilla uusia ideoita, ja uskalluksen tarjota erilaisempaa. Keittiön Kaarna -ovet on esimerkki tällaisesta. ”Ensin en innostunut niistä, mutta lopulta valitsimme ne, ja ne ovat mielestäni sellainen keittiön väripilkku, helmi tuohon päälle” iloitsee Marita.

Asennusvaiheessa kaikki meni niin, että mitään ei tarvinnut odotella.
”Asentajat ovat todella mukavia, fiksuja ja ammattitaitoisia. He ottavat asiakkaan huomioon. Erittäin kiva on ollu toimia myös heidän kanssaan. Käyttöopas, jonka saimme oli selkeä ja lyhyt. Kodinkoneidenkin käyttöohjeet oli selkeästi samassa paikassa ja asennuksen jäljiltä oli siistiä. Iso plussa siitä miten tämä hoidetaan”, kiittelevät Räihät.

Keittiö

Valkoiseen keittiöön tuotiin lämpöä tammiprofiililla ja Luonto -sarjan yläkaapeilla. Keittiöön saatiin todella hyvin laskutilaa saumattomalla ARKKIkomposiitti -tasolla. Taiteovellinen aamiaiskaappi lisää keittiön käyttömukavuutta.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen valittiin ARKKIkomposiittitaso ja tammiprofiili. Tason alla oleva kuivauslaatikko piilottaa pyykit näppärästi pois jaloista. Näyttävä hana tuo ilmettä. 

Wc

Syvyydeltään pieneen wc -tilaan suunniteltiin kaluste R60 -altaalla. Reunavahvistuksen avulla tason syvyydestä saatiin riittävä. Myös säilytystilaa saatiin tarpeeksi. Kalusteen ovet ovat Luonto -sarjaa. Laatikosta löytyy arkea helpottava sähkötakasarja.

Makuuhuoneen kalusteet

Makuuhuoneeseen suunniteltiin kaluste valkoisilla ovilla ja Luonto -tasolla. Laatikoiden avulla tavarat ovat helposti saatavilla, ja avoin osuus antaa ilmavuutta tilaan. 

Projektissa käytettiin mm. seuraavia arkkikatalogin ratkaisuja:

Projektissa käytetyt verkkokauppatuotteemme:

Kodinkoneet:

  • Bora
  • Electrolux