Skip to content

Asiakaskokemus Viertola Maarit ja Antti

 Räätälöityä palvelua ilman kompromisseja

Maarit ja Antti Viertolan mustasta puutalosta näkee heti, että siinä on jotain erityistä. Kesällä 2018 valmistuneen kodin rakennusmateriaalina on käytetty CLT:tä, eli ristiinliimattua massiivipuuta. Se antaa oman ilmeensä koko talolle, ja se on juuri sellainen materiaali minkä Viertolat halusivat – he eivät tehneet mitään kompromisseja rakennusvaiheessa, ja sama tinkimättömyys ulottuu myös kiinteisiin kalusteisiin. Keittiö, eteiskalusteet, vessojen kalusteet, kodinhoitohuone ja lasten vaatekaapit ovat Arkkikalusteen työtä.

Loppuelämän koti remonttikohteiden jälkeen
Viertolat ovat kokeneita remontoijia. Aiemmissa asunnoissa remontit on tehty oman maun mukaan, mutta silti tiedostaen, että kohde myydään viiden vuoden sisällä. Joihinkin ratkaisuihin vain tyydyttiin ja joskus jäi tunne, että oli maksettu huonosta työstä. Täydellisen, loppuelämän kodin rakentaminen aloitettiin 2017, eikä tällä kertaa tehty mitään mikä ei tuntunut hyvältä.

“Arkkikalustetta suositeltiin ja meille tuli heti hyvä fiilis suunnittelutapaamisessa. Kalustesuunnittelija oli mukana projektissa jo ennen kuin olimme saaneet rakennuslupaa”, muistaa Maarit.

Mittatilauspalvelujen käyttö oli alusta asti mielessä, mutta Viertolat kävivät kuitenkin tutkimassa valmiskalusteiden valikoimia. Myyjien esittelemät ratkaisut sisälsivät peitelevyjä ja erilaisia vaillinaiseksi jääneitä kokonaisuuksia. Keittiöön olisi tullut toisaalta tarpeettomia elementtejä, ja toisaalta taas tilaa olisi jäänyt hyödyntämättä. Huonot ratkaisut alkaisivat vain harmittaa arjessa.

Lähes rajattomat mahdollisuudet
Kun päätös mittatilauskalusteista on tehty, joutuu yhtäkkiä miettimään mikä kaikki olisikaan mahdollista. Tekemistä eivät rajoita keittiövalmistajan standardimitat tai moduulien saatavuus. Kaikki lähtee omista tarpeista ja toiveista, joiden pohjalta kalustesuunnittelija luonnostelee ehdotuksensa. Ammattilaisen luova näkemys yhdistyy toimivaan tekniikkaan ja materiaalivalinnat tehdään yhdessä.

Viertoloiden keittiö on viistomainen siipi, joka yhdistyy ruokailutilaan vinossa kulmassa. He puhuvatkin nurkkahaasteesta: valmiskeittiöiden vaihtoehdoissa tilaan olisi aina jäänyt jokin aukko tai vaihtoehtoisesti ulkoneva kulma. Juuri tällaiset ongelmakohdat on helposti ratkaistavissa mittatilauspalvelulla. Arkkikalusteen kaapisto ja taso eivät jätä tai tuo mitään ylimääräistä, jolloin näkymä on kaikista suunnista yhdenmukainen ja linjakas.

Kaikki materiaalit tilataan erikseen juuri oikeilla mitoilla, joten Arkkikalusteen projekteissa harvoin syntyy minkäänlaisia hukkapaloja. Sen sijaan talonrakennustöiden viimeistelyssä syntyy usein yhtä jos toista jäännösmateriaalia. Viertoloiden eteiskalusteessa on hyödynnetty ylijäämä-CLT:tä, mikä oli rakennuspaikalla vierailleen kalustesuunnittelijan idea. Antti kiitteleekin suunnittelijan oma-aloitteisuutta ja ideointikykyä.

Yhteinen projekti, jossa sitoudutaan laatuun
Ammattisuunnittelijan ja kotiaan sisustavan remonttiharrastajan yhteistyössä työnjako vaatii hyvää kommunikaatiota. Luottamus syntyy heti alussa ja tiivis yhteydenpito projektin ajan tuo mielenrauhaa. Viertolat ovat tyytyväisiä siihen, miten heidät on jatkuvasti pidetty tietoisena Arkkikalusteen työn etenemisestä. Luontevan vuoropuhelun myötä kysymyksiä käytiin läpi puolin ja toisin, ideoita testailtiin ja lopputulostakin arvioitiin tarkasti yhdessä. Kyse on paitsi asiakaspalvelusta, myös käsityöläisen ammattiylpeydestä. Suunnittelija työskentelee joka kerta kuin itselleen tekisi.

“Me olemme tarkkoja, mutta niin oli suunnittelijakin. Jos jokin asia on jäänyt meitä mietityttämään, on sitä hiottu niin kauan, että lopputulos on täydellinen”, toteaa Maarit.

Aina välillä kodinlaittaja huomaa arjessa tarvitsevansa jotain uutta. Viertoloilla on jo mielessä seuraava tilaus Arkkikalusteelle: ruokailutilan pöytä ja tuolit. Niihin on hyvä panostaa nyt, kun pikkulapsivaihe on ohi.

 

Projektissa käytettiin muun muassa seuraavia arkkikatalogin ratkaisuja:

 

Projektissa käytetyt verkkokauppatuotteemme

 

Uniikkeja toteutuksia projektissa

  • CLT eteiskaluste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *