Skip to content

Asiakaskokemus Nakari Juuli ja Ossi

Juuli ja Ossi Nakari olivat ostaneet Loviisasta tontin ja päättäneet rakentaa sinne unelmiensa talon. Molempien tehdessä säännöllisesti etätöitä, paikka on heille sijainniltaan oikein sopiva. 

Sekä sisustussuunnittelija Johanna Hernesniemi että rakentajapariskunta olivat törmänneet kalusteita miettiessään Instagramissa Arkkikalusteeseen. Johanna oli suositellut satsaamaan kiintokalusteisiin, koska ne ovat vahva osa sisustusta ja niillä saadaan kokonaisuus sointumaan yhteen. Kalusteilla on myös suuri vaikutus arjen sujumiseen. Johanna otti meihin yhteyttä, ja laittoi sisustussuunnitelman ja kalusteluonnokset. Näissä meille selvisi värit ja kalusteiden massoittelut sekä pääasialliset toimintopisteet. Suunnitelma oli hyvin Arkkikalusteen näköinen, joka ilahdutti meitä ja lisäsi intoa projektiin. Piirsimme kuvat puhtaiksi, ja kävimme kokonaisuuden läpi yhdessä rakentajien ja Johannan kanssa. Johannan mielestä toiminta oli avointa, ja suunnitelmat jo tässä vaiheessa tarkkoja ja helposti ymmärrettäviä. Johanna kertoo, että sisustussuunnittelijan ajan tasalla pitäminen koko prosessin aikana lisäsi luottamusta, ja helpotti suunnittelijan työtä koko asunnon sisustusmateriaalien kanssa. Tuotantokuvat olivat hänen mielestään selkeitä, ja niistä näkyi kaikki toiminnallisuudet. ”Kokonaisuudessaan projektissa oli kunnioitus ja luottamus tekijöitä ja suunnittelijaa kohtaan kunnossa”, sanoo Johanna. Hintataso projektin kokonaisuuteen ja vaikeusasteeseen nähden on hänen mielestään linjassaan.

Nakarien kiinnostuksen Arkkikalusteeseen herätti mahdollisuus toteuttaa kalusteet seinästä seinään ja lattiasta kattoon ilman kompromisseja, sekä se, että ne ovat aitoa puuta. ”Aika pitkään mietimme ja kilpailutimme muitakin kalustetoimittajia, mutta muista vaihtoehdoista totesimme joka kerta, että näitä emme jaksa katsella 20:tä vuotta tai pidempäänkin”, Juuli kertoo. He totesivat, että saavat halutessaan ilmettä muutettua tarpeeksi kodin tekstiilejä vaihtamalla. ”Johannan mukanaolo oli erittäin hyvä, sillä muuten olisimme luultavasti päätyneet joihinkin tylsiin vaihtoehtoihin. En tiedä olisimmeko uskaltaneet päätyä esim. kolmimetrisiin kaappeihin”, jatkaa Juuli. Olimme ajatelleet, että teemme kotia normielämäämme varten, mutta Johanna vaistosi, että pidän ylellisestä ja toi sellaisia elementtejä kalustukseen. Mukana oli alusta asti kaikki kodin kalusteet. Ensimmäisestä suunnittelukerrasta jäi Nakarien mukaan mieletön vaikutelma, eikä mikään muu sen jälkeen enää kelvannut. Jälkeenpäin heille jäi jopa olo, että aikaa meni hukkaan muita kilpailuttaessa. ”Kokonaisuus oli paljon helpompi hahmottaa kun kuvia näki 3D:nä ja renderöityinä. Erona muihin kalustetoimittajiin, pääsimme näkemään piirustuksissa talon kalusteet omilla paikoillaan”, kertoo Juuli. Nakarit kokivat, että saivat vastaukset kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ja heille osattiin kertoa tosi hyvin mistä hinta koostuu. ”Arvostuksemme puusepän käsityötä kohtaan nousi. Arvostimme myös sitä, että toimija on kotimainen”, Juuli toteaa. Nakarit kokivat, että pääsivät kalusteiden osalta helpolla, sillä Arkkikalusteelta hoidettiin kaikki kalusteisiin liittyvät asiat. ”Esimerkiksi, kun joku seinä oli vähän vino, se otettiin huomioon tarkistusmittauksessa. Kaikki mahdolliset huomioitavat asiat hoitui Arkkikalusteen puolelta myös asennuksen aikana”, kiittelee Juuli. ”Asiakkaina tunsimme olevamme tärkeitä ja koimme, että meitä haluttiin palvella”, toteaa Juuli.
Nyt kaiken ollessa valmista Nakarit kertovat kalusteiden vaikuttavan oikein onnistuneilta ja heidän tarpeisiinsa sopivilta. ”Odotan, että pääsen järjestelemään kaikki tavarat mm. korkeisiin kaappeihin. Ne on supertyylikään näköiset. Olin toki ajatellutkin, että nämä on sikahienot, mutta on ollut mahtava huomata miten muutkin ihastuvat näihin”, Juuli sanoo.

”Makea mennä kotiin ja todeta että tää on upea ja ihan meidän näköinen, tuntuu omalta” iloitsee Juuli.
”Olemme tyytyväisiä, että olemme voineet ostaa työtä Suomeen ja saamaan meille laadukkaat kalusteet. Kalusteet, jotka ovat aitoa puuta, pitkäikäisiä, ajattomia ja meidän mittoihin sopivia, Juuli lopettaa.”

Keittiö

Ison ja avaran kivitalon sydämeen oli toiveena ajaton ja lämmin tunnelma. Arkeen haluttiin tuoda puun tuntu. Niinpä keittiöön valittiin Arkkikalusteen ruutudesign, jossa jokainen laatikon tai kaapin avaus tuntuu aidolta puulta.

Master makuuhuone

Johannan ideoimat tammiset Piilo -liukuovet master makuuhuoneessa muodostavat vahvan ja käytännöllisen sisustustoiminnallisuuden. Ne piilottavat television taakseen. Toisessa asennossa ovilla saa suljettua kylpyhuoneen omaksi tilakseen ja ovien taakse voi rauhoittua ammeeseen.

Allaskalusteisiin laitettiin automaattiset pohjavalot sekä sähkötakasarjat. Sähkötakasarjan avulla saadaan pienkoneet ladattua siististi piilossa katseilta.

Master makuuhuoneen sängyn päätyyn Johanna oli suunnitellut luonnonläheisen suurlaatan sekä massiivipuun yhdistelmästä valmistetun sängynpäädyn. Mittatilaustyönä tehdyt yöpöydät ovat puuseppäartisaanin kädenjälkeä. Jiiriliitoksissa jatkuva puunsyykuvio korostaa puun luonnollista kauneutta.

Master vaatehuoneeseen haluttiin runsaan säilytystilan lisäksi avara ja minimalistinen ilme. Vaaleaan tilaan saatiin lämpöä valaistulla Kuutio -vaatetangolla.

Arkieteinen

Arkieteiseen valittiin käytännölliset Koski -ovet, jotka kestävät hyvin lapsiperheen arjessa. Ilma -eteispaketin avulla saadaan myös märät tai lumiset kengät suoraan oikealle paikalleen kaappiin.

Työpiste

Työpisteen kalusteet valmistettiin seinästä seinään tasajaollisilla tammiovilla. Kaappien ja hyllyjen mitoituksissa huomiotiin mappien ja papereiden koko.

Hyllyn pohjaan integroitu Soiro8 -valaisin antaa työskentelyyn tasaisen ja häikäisemättömän valon.

Kodinhoitotila

Kodinhoitotilaan saatiin erittäin runsaasti säilytystilaa. Tilan rauhallinen ja yhtenäinen ilme saatiin katon muotoja mukaillen valmistetuista komeroista sekä näyttävistä puisista vetimistä.

Kylpyhuone

Alakerran kylpyhuoneen kalusteeksi valittiin Profiili allaskaluste Kuutio no.15, jossa käytännöllisyys ja visuaalisuus kulkevat käsi kädessä. Kalusteen pohjassa on automaattinen saattovalo, joka tunnistaa tulijan. Kalusteen sisään valittiin lasten arkea helpottamaan sähkötakasarja sekä laatikkovalo. Kuutio -altaan muoto on pitkällisen tuotekehityksen aikaansaannos, jossa vesi virtaa hyvin ja puhdistaminen on helppoa mm. lasten hampaidenpesun jäljiltä.

Projektissa käytettiin mm. seuraavia arkkikatalogin ratkaisuja:

·       Ilma eteinen

·       Jatkuva viilu 

·       Minimi1 ylätäyttö ja sivut

·       Laatikkovalo

·       Soiro8 valo

·       Ohutsivulaatikot

·       Maksiovi

·       Ilma liukuovi

Projektissa käytetyt verkkokauppatuotteemme:

Uniikkeja ARKKI artisan toteutuksia projektissa:

  • Piilo -liukuovet
  • Sängynpäätykalusteet
  • Työpiste

  

Kodinkoneet:

  • Siemens
  • Temptech