Skip to content

Asiakaskokemus Nortunen Minna ja Simo

Moderneja ratkaisuja lapsiperheen historiallisessa hirsitalokodissa

Minna ja Simo Nortusen viisihenkinen perhe asuu 1800-luvun lopulla valmistuneessa hirsitalossa. Museoviraston suojeleman kohteen peruskorjaus lapsiperheen tarpeisiin on vaatinut monenlaisia erikoisratkaisuja, ja yllätykset ovat olleet enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Vaativan historiallisen kohteen uudistuksessa on käytetty arkkitehtitoimistoa, restaurointiammattilaisia ja monia muita asiantuntijoita ja ammattilaisia. Yli satavuotiaasta rakennuksesta ei löydy yhtään suoraa kulmaa tai nykystandardien mukaista mittaa, joten mittatilauspalvelujen käyttö oli välttämätöntä. Arkkikalusteen työ näkyy monissa kodin huoneissa ja yksityiskohdissa. Lähtökohtana yksilöllisyys ja historian kunnioitus Simo Nortunen avaa aamiaiskaapin ja keittää kahvit. Aamiaiskaappi, kuten koko keittiön kalustus, on Arkkikalusteelta tilattu. Tilaa koristavat hirsirakenteiden päälle tehdyt virtaviivaiset puiset rimaseinät ja kattoelementit, jotka ovat Minnan suosikkiyksityiskohta. Asukkaiden oma tyyli ja modernit ratkaisut elävät sulassa sovussa historian kanssa ja kaikki on tehty vanhaa kunnioittaen. “Täällä on käytetty vanhaan tyyliin pelkkää puukuitua. Muovia tai uretaaneja ei ole missään”, toteaa Simo. Projektin ainutlaatuisuudesta johtuen Nortuset olivat jo hyvin varhaisessa vaiheessa yhteydessä Arkkikalusteeseen. Kiinteiden kalusteiden suunnittelijan haluttiin olevan mukana projektissa alusta lähtien, jotta kokonaisuus säilyy yhtenäisenä. Ensisijainen toive keittiöstä ja kylpyhuoneesta laajeni nopeasti myös muualle yksityiskohtiin kuten portaiden kaiteeseen ja niihin rimaseiniin ja kattoelementteihin, joita löytyy myös alakerran WC-tilasta.

Iso projekti vaatii joustoa myös kalusteiden toimittajalta

Peruskorjauksen yhteydessä monet suunnitelmat muuttuivat työn edetessä. Aikataulut venyivät ja erilaiset toisistaan riippuvaiset työvaiheet oli tehtävä tietyssä järjestyksessä. Keittiöremontti suunniteltiin niin, että alapohjan korjaus ehdittäisiin tehdä sopivasti ennen keittiökalusteiden saapumista. Alapohjan korjaustarve olikin luultua suurempi ja se vaihe venyi monella kuukaudella. “Meidän keittiökalusteiden materiaaleja säilytettiin yllättävän remonttikäänteen vuoksi kuukausien ajan Arkkikalusteen verstaalla. En usko, että tämä olisi onnistunut kaikkien keittiövalmistajien kanssa”, kertoo Simo. Keittiön alkuperäinen luonnos muuttui matkan varrella moneen otteeseen, mutta visio säilyi ja mukautui projektin tarpeisiin saumattomasti. Missään ei ole peitelevyjä tai muutaman sentin rakoja. Kalustemuotoilu ja keittiön toiminnot seuraavat uskollisesti tilan vaatimuksia lattiasta kattoon.

Helppoa yhteistyötä kekseliään asiantuntijan kanssa

Simo kertoo perheen olleen aiemminkin mukana remonttiprojekteissa, mutta tämä kohde on vaatinut ainutlaatuista huomiota ja sitä myöten myös luottamusta tekijöiden ammattitaitoon. Nortusilla ei itsellään ole rakennusalan ammattiosaamista, mikä omalta osaltaan korostaa oikeiden tekijöiden valinnan tärkeyttä vaativassa kohteessa. Museoviraston mukanaolo tuo omat reunaehtonsa. Uniikki arvokiinteistö vaatii paitsi remontin teettäjältä, myös itse tekijöiltä oppimishalua, ongelmanratkaisukykyä ja kärsivällisyyttä. Parasta Arkkikalusteen palvelussa onkin ollut kokonaisuudenhallinta ja innovatiivisuus. Minna kiittelee kalustesuunnittelijan ennakkoluulotonta asennetta, jota tarvittiin asukkaiden toiveiden toteuttamiseksi. Esimerkiksi kylpyhuoneessa oli tärkeää estää kosteuden pääsy hirsirakenteisiin, mutta tilaan ei haluttu mitään muoviratkaisua. Kylpyhuoneen ja saunan hirsirakenteita suojaava lasiseinä saranamekanismeineen on Arkkikalusteen suunnittelijan tekemä prototyyppi. “Halusimme uniikkeja, linjakkaita ja laadukkaita tuotteita ja niitä myös saimme. Hulluimpiinkin visioihin löytyy Arkkikalusteelta toteutus. Palvelu on yksilöllistä ja asiakas huomioidaan sataprosenttisesti, mikä selkeimmin erottaa Arkkikalusteen muista. Suosittelemme lämpimästi!”, toteaa Minna.

Projektissa käytettiin muun muassa seuraavia arkkikatalogin ratkaisuja:

 

Projektissa käytetyt verkkokauppatuotteemme

 

Uniikkeja toteutuksia:

  • Lasisauna
  • Valaistu käsijohde
  • Rimaseinä ja -katto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *